2017-09-15
雖然我唔係潮州人,但我一向都好鍾意去"打冷",每一次我都好專一咁一定要食三寶見到門面咁金碧輝煌,唔好以為好貴,新開張免茶介又免加一確實好抵食。如果附近返工 Lunch 仲抵。店員推介嘅四人餐好正 $580,不過今晚得兩公婆撐枱腳,下次帶埋爸爸媽媽過嚟先食啦我每次打令都一定要食嘅就係滷水拼盤 ,兩個人食一個 細 $168 ok 了。拼盤賣相非常吸引我最鍾意就係食鵝片,但估唔到呢度嘅腩肉都一樣咁好味紅腸墨魚真係最佳拍檔。入口感覺係陳年鹵水的味道,鹹香中帶點甜全部都好入味。鵝片同鵝肉皆皮香肉嫩。半肥瘦的腩肉口感軟綿。墨魚入口充滿彈牙的感覺。而我的第二最愛就係家鄉蠔仔烙 $98。簡直係色香味俱全,肥美的蠔仔填滿整塊蛋餅蛋香加上蠔香確實係好味道,超水準之作來到最後一宝就是潮州名物返沙芋 $88,不要看小這些小方塊,其實而家已經好少潮州店肯做,功夫步驟都好花費時間,難得師傅做到芋頭嘅外層酥脆口感,好像鋪左雪白嘅砂糖,入口香脆而且甜度適中,啱晒喜歡吃芋頭的我雖然吃了三寶,但老公說肚子仍然感覺空空的咁岩聽到旁邊食客大讚沙嗲牛河 $88,越肥越好食,我們都來一客沙嗲汁浸滿每一條河份正啊!牛肉入口算係嫩滑
沙嗲汁浸滿每一條河份正啊!牛肉入口算係嫩滑,沙嗲汁夠惹味。
新裝修坐得好舒服,而且店員服務親切有笑容,可以在encore