2022-05-29
繼續善用飲食券😆雖然海港城嘅飲食券出咗好耐,但其實佢嗰個餐廳名單不停更新緊㗎!知道Terrace in Seaside都榜上有名,嗱嗱臨同屋企人去食!濟州柑橘乳酪——一嚟已經被佢杯嘢吸引咗!半個橙皮作為裝飾,紙飲筒穿過橙皮,酸酸甜甜嘅柑橘乳酪,好醒胃夢幻紫薯牛奶——飲落去有香濃嘅紫薯同埋牛奶香味,呢隻粉紫色究竟俘虜左幾多少女嘅心!無骨炸雞濟州柑橘炸雞——呢個係我認為最出色嘅!頭先已經飲咗佢嘅柑橘乳酪,但係柑橘味嘅炸雞又係另一番風味!炸雞嘅肉質非常嫩滑,炸到啲皮卜卜脆,就算呢隻醬汁配薯條都一樣咁好食,必食!泡菜燉五花肉蛋包飯——蛋包飯整得非常之靚,五花肉燉到好林!配上kimchi又夠韓國風味,又夠新穎!傳統紫菜包飯,真係好傳統,冇乜太大驚喜但好食!喺呢就不得不點甜品Tiramisu + 水果忌廉三文治!超鍾意佢隻忌廉,唔係一般pancake入面嗰啲蛋糕忌廉呀!麵包又夠鬆軟,明明已經食到好飽都食得落🤭🤭
無骨 炸雞濟州柑橘炸雞——呢個係我認為最出色嘅!頭先已經飲咗佢嘅柑橘乳酪,但係柑橘味嘅炸雞又係另一番風味!炸雞嘅肉質非常嫩滑,炸到啲皮卜卜脆,就算呢隻醬汁配薯條都一樣咁好食,必食!
傳統紫菜包飯,真係好傳統,冇乜太大驚喜但好食!
喺呢就不得不點 甜品Tiramisu + 水果忌廉三文治!超鍾意佢隻忌廉,唔係一般pancake入面嗰啲蛋糕忌廉呀!麵包又夠鬆軟,明明已經食到好飽都食得落🤭🤭