2020-11-14 535 瀏覽
蘇豪區最近新開一間集合各地菜式嘅小店,餐廳有一列窗口位,夜晚變身酒館應該更有feel,但亦因為餐廳較開放所以不時有昆蟲飛入黎,而且入秋都有少少熱。除左固定嘅lunch menu外,平日有daily special,不過我地一早鎖定要試包類。好多人話服務麻麻,但我地去嗰日又無問題。🍽Chicken Pesto and Cheese Toasted Sandwich極度鍾意青醬所以毫不猶豫揀左呢款,上枱後見到啲醬汁多到流晒出黎,多士外脆內軟,芝士味好濃,但都食到青醬嘅味道,雞肉唔算嫩滑,但整體上幾好食。唯一失望嘅係啲薯片有燶味。呢款都幾溜,建議二人分享。🍽Malay Spiced Chicken Burger麵包係比較鬆軟、有空氣感嘅類型,甜甜地似排包嘅味道,頂層搽左茄汁,炸雞肉質頗嫩,有肉汁,但塊皮脆得黎偏硬,最鍾意係炸雞下嘅cucumber slaw,清新解膩,同雞肉都幾夾。薯條扁身多薯蓉,好食。☕️Homemade Lemonade (Lunch menu +$15)雖然Lemonade都係落檸檬汁、梳打水、糖漿、雪碧,完全唔難整,但偏偏好多西餐廳都係買現成,見到Homemade當然試
🍽Malay Spiced Chicken Burger
Malay Spiced Chicken Burger
雖然Lemonade都係落檸檬汁、梳打水、糖漿、雪碧,完全唔難整,但偏偏好多西餐廳都係買現成,見到Homemade當然試下,呢杯唔算太甜,酸度都夠,幾好。
Homemade Lemonade
Malay Spiced Chicken Burger