2023-10-07 1744 瀏覽
想食皮脆肉嫩嘅豬手你哋會諗係邊間呢? 我就一定會揀The Salted Pig 豬門店😎😎 今日係megabox行街,原來呢度都有分店😍😍 我記得我都幫襯過沙田,葵芳同荔枝角分店,餐廳水準好穩定,非常期待🥰餐廳都有好多位置同好闊落,值得一讚係佢啲環境好乾淨,而且職員服務態度都好好,成日幫我哋斟水😆🌟牛油果香芒大蝦沙律非常好味嘅沙律,泰式調味真係好啱我口味,沙津大約有六隻大蝦,沙律菜都好新鮮,正😍🌟白酒煮荷蘭藍青口配薯條隻隻都有肉,完全冇甩殼嘅情況,肉質又唔韌。個汁好好味🥰 雖然個薯條有跟個茄汁,其實用白酒煮出嚟嘅汁配薯條食都好好食🤤🌟招牌德國咸豬手今晚嘅主角嚟喇🤤🤤 份量一如以往嘅震撼,豬手一樣皮脆肉嫩,非常好食 🤤 餐廳已經將豬手切開,唔同嘅部位有唔同嘅口感但係一樣咁嫩滑😃 配菜都唔可以忽視,除咗薯仔同紅蘿蔔之外仲有酸菜。無論豬手定蔬菜都要點下佢個汁,好夾。另外,我都叫左餐廳俾啲芥末我,夾埋豬手一齊食更加好味😍今晚三道菜都非常滿意,最驚喜就係餐廳啲海鮮料理都做得唔錯,我記得上次沙田食嗰個魚都好好味🥰🥰 當然啦,我都係衝著豬手而嚟,絕對唔會失望,呢種皮脆肉嫩嘅口感出面好難食到,如果未試

🌟牛油果香芒大蝦沙律

🌟白酒煮荷蘭藍青口配薯條

🌟招牌德國咸豬手

今晚三道菜都非常滿意,最驚喜就係餐廳啲海鮮料理都做得唔錯,我記得上次沙田食嗰個魚都好好味🥰🥰 當然啦,我都係衝著豬手而嚟,絕對唔會失望,呢種皮脆肉嫩嘅口感出面好難食到,如果未試過真係要試下,真心推介🥰

2023-10-04
  • 招牌德國鹹豬手