2021-09-02 21 瀏覽
🔺 十二鍋 (佐敦)自從冇再食吉xx 之後,我都一直冇再接觸一人火鍋呢樣野,直至我遇到佢。。。呢到所有一人火鍋set 都係$115, 跟飯/粉絲同埋一杯飲品。就咁睇每個鍋既餸都係大同小異,我覺得主要都係揀你想要咩湯底為主,咁就揀得快d 啦😌😌🔻芝士竹輪壽喜燒 ($115)呢個鍋真係高級版吉xx, 呢到最少都有十款唔同既配料,牛既份量都唔少,再加埋個粗粉絲真係食到反艇😂飲品我就叫阻蜜桃四季春+彩色寒天,有好香蜜桃味,甜度岩岩好,同出面茶飲買$2-30杯差唔多味道,彩色寒天即係蒟蒻。🔻一品酸辣白玉鍋($115)呢個湯底屬於愈滾愈出味既湯底,所以一開始食d 餸既時候冇乜感覺,跟住愈食愈惹味😋最後連湯都飲埋。飲品叫阻檸檬冬瓜茶,飲落都幾似檸檬薏米水d fd, 稍微比較酸既。🔻夜市雞皮捲($36)呢個真係必嗌!!超好食!!雞皮炸到勁香口😍入面雞肉勁juice 同啖啖肉又熱辣辣,好正❤️🔻台式麻辣鴨血($38)呢個麻味比辣味偏強烈,唔係好夠辣,鴨血嫩滑,份量唔太多,同可以再入味d,有待改進😉總結:唔好以為一人邊爐份量好少會唔夠飽,我想講我剩係食晒d 餸已經飽死阻,都仲未食個粗粉絲🙈🙈🛋環境方面d 位
🔺 十二鍋 (佐敦)

🔻芝士竹輪壽喜燒 ($115)

🔻一品酸辣白玉鍋($115)

🔻夜市雞皮捲($36)

🔻台式麻辣鴨血($38)

🛋環境方面d 位都夠坐唔會話好迫,同埋d 凳應該貴料黎坐得好舒服😂下次黎一定會再嗌雞皮捲😍