2023-10-06 26 瀏覽
為慶祝終於搬走晒一大堆大型物品,我地當然要食返多啲肉,所以就去食燒肉✔️上樓梯就見到好大嘅龍貓擺設,超開心,即刻同佢地打卡✔️入到去見到好大個屏幕播緊龍貓音樂影片,又要打卡,龍貓音樂令環境氣氛都多份活潑✔️地方唔細,最欣賞座位超高嘅背板,設計好有心思✔️叫咗條鰻魚,第一次自己燒鰻魚,好大好大條,好興奮呀✔️燒鰻魚非常好玩,食落口亦十分彈牙,好鮮香,厚肉到每口都好滿足✔️自己燒嘅鰻魚味道當然要讚好,店員好細心詳細教我地點樣燒會好味,一面燒一面自己搽汁,好有趣✔️除咗超正嘅鰻魚,食燒肉當然要叫牛肉,兩款都好有牛味✔️牛肉配埋自家製燒汁味道更有層次,仲有岩鹽 檸檬汁 同埋 日本醬油,我有時配岩鹽,有時配燒汁,食晒咁多種風味✔️雞肉亦是另一驚喜,好嫰好滑好有雞味,我鐘意加七色粉食✔️豬肉都好肥美,配埋超新鮮嘅生菜,好得!✔️配埋南瓜 雞脾菇 同埋 海苔飯,好平衡✔️百香果茶 同埋 潽梅香 特飲 好靚,又係要打卡啦,兩杯都好特別亦好味,我比較喜歡潽梅香,感覺有啲似我喜歡嘅mojito
✔️上樓梯就見到好大嘅龍貓擺設,超開心,即刻同佢地打卡
✔️地方唔細,最欣賞座位超高嘅背板,設計好有心思
✔️叫咗條鰻魚,第一次自己燒鰻魚,好大好大條,好興奮呀
✔️除咗超正嘅鰻魚,食燒肉當然要叫牛肉,兩款都好有牛味
✔️雞肉亦是另一驚喜,好嫰好滑好有雞味,我鐘意加七色粉食
✔️豬肉都好肥美,配埋超新鮮嘅生菜,好得!
✔️配埋南瓜 雞脾菇 同埋 海苔飯,好平衡