屯門|聚福樓🎨值得去嘅隱世高質西餐廳🍝藝術感十足,食完嘢之後嘅餐碟都靚到好似藝術品一樣❤️🧡💛💚💙💜🤎💚笑爆你個冬菇頭喺草地食意粉 $138🍽意式青醬大啡菇意粉- 青醬同蒜味都好香,醬偏稀,濃味得嚟好清爽嘅感覺- 大啡菇大舊多汁,連豆苗一齊食,口感豐富- 扁意粉偏幼身,掛汁力強🥰💙多醬過點𝐉𝐚𝐜𝐤薯條 $88🍽炸薯條配六種秘製醬汁- 六種醬汁都帶酸味,印象最深刻嘅有兩種- 第一種:新鮮茄汁,有少少煙肉味+ Tabasco- 第二種:黑松露沙律醬,香濃而不膩- 薯條🍟加上帕馬臣芝士,味道更上一層樓- 沙律🥗加入咗柚子沙律醬拌勻,好refreshing~💜黯然銷魂牛魔王飯 $158- 呢個Risotto係我食過頭一二好食嘅,飯粒唔會太硬,係香港人容易接受嘅👍🏻唔會太濃cream味,帶啲菇嘅香味,一啖接一啖😋- 牛柳好好好淋,好有牛味🐮- 牛嘅上面有好大pat黑松露,同飯一齊食非常之夾🤤🤤🤤🤎𝐓𝟓 伯爵珍珠奶茶(凍) $34- 好特別嘅紅茶底,原來用咗伯爵茶去沖🤪- 茶比奶更濃,幾清香❤️❤️- 珍珠較細粒,好煙靭👍🏻🤍𝐓𝟔 芋泥綿牛乳 $36- 望落去好靚,淡淡嘅雲石紋- 重奶味,唔會

屯門|聚福樓🎨值得去嘅隱世高質西餐廳🍝

💚笑爆你個冬菇頭喺草地食意粉 $138
🍽意式青醬大啡菇意粉
- 青醬同蒜味都好香,醬偏稀,濃味得嚟好清爽嘅感覺
- 大啡菇大舊多汁,連豆苗一齊食,口感豐富
- 扁意粉偏幼身,掛汁力強🥰

💙多醬過點𝐉𝐚𝐜𝐤薯條 $88
🍽炸薯條配六種秘製醬汁
- 六種醬汁都帶酸味,印象最深刻嘅有兩種
- 第一種:新鮮茄汁,有少少煙肉味+ Tabasco
- 第二種:黑松露沙律醬,香濃而不膩
- 薯條🍟加上帕馬臣芝士,味道更上一層樓
- 沙律🥗加入咗柚子沙律醬拌勻,好refreshing~

💜黯然銷魂牛魔王飯 $158
- 牛柳好好好淋,好有牛味🐮
- 牛嘅上面有好大pat黑松露,同飯一齊食非常之夾🤤🤤🤤

🤎𝐓𝟓 伯爵珍珠奶茶(凍) $34
- 好特別嘅紅茶底,原來用咗伯爵茶去沖🤪
- 茶比奶更濃,幾清香❤️❤️
- 珍珠較細粒,好煙靭👍🏻

🤍𝐓𝟔 芋泥綿牛乳 $36
- 望落去好靚,淡淡嘅雲石紋
- 重奶味,唔會好甜👍🏻

🔺有加一服務費

整體而言