2023-12-10
約左朋友中午時間黎食燒肉 大家都食到好飽明太子櫻花蝦豆腐 滑嫩的豆腐與濃郁明太子櫻花蝦醬汁配合得好好 入口即化水 水嫩嫩的感覺日式涼拌小墨魚 小墨魚沾上醬汁好惹味開胃日本九州極上薄燒黑毛和牛 又係有一種入口即化既感覺 呢個係有服務員幫我地燒 可能因為佢係超薄 所以由服務員燒會將和牛燒到剛剛好 唔會因為燒得唔好而食唔出佢既美味日本九州極上黑毛和牛牛肋肉(鹽醬) 牛肉味道豐富鮮美 油脂分布平均日本國產牛肩胛肉(鹽醬) 見到牛肩胛肉既花紋好靚 油而不膩 質嫩爽口豬頸肉(鹽醬) 食落去個口感好煙韌彈牙鑽石切一本牛舌(鹽醬) 原來牛舌係可以咁長一條 通常見到都係切到一塊塊 我覺得呢種切法令到口感更好 雖然睇落好厚 但食落去好爽口味噌蟹肉甲羅燒 燒既時間一定要恰到好處 只要一出煙就可以撈埋食得 蟹肉味好香五品野菜盛盒 有秋葵 菇類 菠蘿 粟米 只要有後面三樣 我個仔就已經可以靜靜地食一段時間牛角飯 飯上面有好多紫菜碎 可以同蟹 肉類一齊食百香果菠蘿茉莉花果茶 果茶好大一壺 好適合食燒肉既時候飲蝶豆花椰子梳打 椰子味好香 甜度適中
日式涼拌小墨魚 小墨魚沾上醬汁好惹味開胃
豬頸肉(鹽醬) 食落去個口感好煙韌彈牙