2016-12-24
從未試過“我期待到無奈發誓要講”😂由頭講起先平安夜驚多人GF又鍾意食拉麵咁啱見到間睇落唔錯嘅拉麵店又咁啱得5個人等緊即刻嗱嗱臨攞飛啦 等咗好一陣終於有個侍應行出嚟話“唔好意思我唔個你地邊個嚟先,er你地係哩(門口左)排隊啦”原來門口有張紙話要排隊,但唔留意真係冇人知。入到去一坐底第一個感覺係個水壺好x大好阻住,張枱本身已經細但d嘢仲要佔1/3,Menu得嗰幾樣,心諗菜式專注食物應該唔錯,想食薯餅冇唔緊要,想飲啤酒又冇,再次覺得d嘢好好賣間嘢真係好似好正,嗌完唔夠5分鐘到齊(大門x2煎餃x1乳酸sodax1烏龍x1),明顯煮定,麵配料少到可憐。好啦,跟住落嚟真係我期待到無奈,碗微暖,第一啖試湯,味精湯,之後到麵,麵身實得嚟冇佢應有嘅麵香,少少都冇,fine,叉燒,韌淡似去骨嘅白焯豬手,落完調味再食少少麵少少湯一啖啜落口,救佢唔到,宣告死亡。餃明顯落咗好多糖,邊唔脆勝在啱啱煎起。飲品,韓國窄身罐乳酸soda,烏龍我冇飲。以為到谷底,點知仲有更精彩,我本身算食得快,餐飯食咗唔夠半個鐘叫我埋單先,我二話不說起身埋單走人。總結,哩間嘢令我諗起當年未有openrice成班中學雞去明將打大佬嘅歡樂
總結,哩間嘢令我諗起當年未有openrice成班中學雞去明將打大佬嘅歡樂時光,完!