2018-01-06
今天有同事比左2張工展會入場券我,於是放工後就同老公去行下,工展會D野食都幾貴,不期然想起放題,一個價錢任飲任食,來到銅鑼灣區,我就想起了位於駱克道的組長日式放題,是老公生日,女兒請我們去食過,老公讚不絕口說好好食,今天甘岩來到銅鑼灣,一於同老公去食過!加38蚊就可以升級,任食極上刺身,硬係不能錯過,食一樣都吾止尼個數啦!還有火鍋選擇,三人以下可選右邊的一款,四人以上可以選擇左右二樣都可以!設有自助區,加18蚊清酒任飲,甜品、熱飲、汽水啤酒、粥、湯都是自助的。極上刺身拼盤:擺設精美,像一幅美麗的圖畫!刺身好新鮮,我們點了:雪埸蟹腳、特大赤蝦、珍寶帶子、三文魚、油甘魚、馬刀貝、北寄貝和象拔蚌。三文魚、油甘魚肥美,雪場蟹腳、特大赤蝦、珍寶帶子鮮甜,馬刀貝、北寄貝、象拔蚌爽口。南乳雞翼、法式香草羊架肉質嫩滑,芝士焗扇貝惹味,燒新鮮菠蘿酸酸甜甜好醒胃,串燒鰻魚冇骨味濃。辣味螺肉、辣味墨魚仔爽口,章魚小丸子、黃金焗蠔亦不錯!,大蝦天婦羅和蟹棒天婦羅,外脆內爽口,點些天婦羅醬油更好味!三文魚火炙壽司和鰻魚火炙壽司,用火輕輕灼過的三文魚,魚油更香,加左醬汁更惹味!啤酒汽水任飲
辣味螺肉、辣味墨魚仔爽口,章魚小丸子、黃金焗蠔亦不錯!,
大蝦天婦羅和蟹棒天婦羅,外脆內爽口,點些天婦羅醬油更好味!
啤酒汽水任飲