2019-03-29
我已經打邊爐打到我同事一見我話約左人食飯,就問我「又打邊爐呀?」「係呀!又呀!」仲要又係長沙灣呀😌·今鋪試左呢間白天做點心、晚上做火鍋既店。佢有分三種價錢既套餐,我同男友揀左呢個「忘不了」😎·忘不了海鮮火鍋套餐HKD298/位.任食兩個半小時價錢合理啦,話哂都有新鮮海鮮喎🦞🦐🦀🐠🐙🦑·湯底方面🤔我本身想試猴頭菇鯊魚骨湯既但因為男友二話不說搶閘,答左店員要豬骨湯🤷🏼♀️咁我唯有下次先試啦🥺 但豬骨湯上到黎都好驚喜,真係一煲勁足料既湯,仲要有好多豬骨同埋螺頭,啖湯好清甜呀🤩·主食💁🏼♀️當然有主打既龍蝦同海鮮拼盤啦,除左龍蝦、鮑魚、蝦之外,仲有幾款貝類。食落幾新鮮,洗得乾淨👍🏻👍🏻除左海鮮,仲有三款特色水餃同丸類,我最中意係佢水餃皇同埋蝦丸(利申:蝦控🤭),超級爽口彈牙,對我黎講已經值回票價👍🏻其次就係芝士牛丸,好有特色唔係間間都有呢啲丸,當然味道亦唔錯啦·額外有五十幾款配料比客人任食,選擇都幾多下,亦都好貼心提供有機豆漿同竹蔗茅根水比客人任飲,打完火鍋都無咁熱氣,而且又有益🥰可以飲少啲汽水🙈·我最欣賞既其實係佢任食既落單方法,每次剔八樣先,唔夠食再剔八樣,又可以食得飽足,但又唔好一次叫到
忘不了海鮮火鍋套餐
HKD298/位.任食兩個半小時
價錢合理啦,話哂都有新鮮海鮮喎🦞🦐🦀🐠🐙🦑
湯底方面🤔
我本身想試猴頭菇鯊魚骨湯既
主食💁🏼♀️
我最欣賞既其實係佢任食既落單方法,每次剔八樣先,唔夠食再剔八樣,又可以食得飽足,但又唔好一次叫到成枱都係,最後食唔哂又浪費哂啲野🙈呢個野做得最好!
希望下次男友唔會再搶閘啦😒比我打下鴛鴦鍋都好呀😤