2022-11-04 23 瀏覽
想食韓國嘢唔一定要去韓國街嘅🤭呢間位於旺角通菜街嘅餐廳都有大把食物選擇。餐廳出面有個好大好靚嘅霓虹燈牌🪩,一眼就睇到!😎😎三味山炸雞($158)呢個炸雞🍗份量好大,目測至少有十幾舊 ,件件都係大大嚿嘅單骨雞脾,由辣醬、芥茉醬同糖粉整成嘅三色醬汁,配合脆雞非常之夾,皮脆肉厚而且嫩滑。😜😜韓川菜包五花腩🥩($128)呢個五花腩肉質比例完美,肥瘦均勻😁,表面沾上了餐廳調較好嘅特製辣醬,而且還配上了配料以及醬汁可供使用,仲可以用生菜🥬包住食添,解油膩之餘仲覺得好清新,我係咁狂食,好快就清左。🤭🤭溫泉蛋帶子芝士湯烏冬🍜($98)一奉上來已經有超香濃嘅芝士🧀味,湯烏冬食落香濃黏口,上面有兩個大芝士帶子,一人一食一粒啱啱好!😋😋真露焗蜆($118)呢個蜆大大粒,用咗真露燒酒,加埋少少韓國粉絲去焗製而成,蜆肉大粒爆汁,有輕微燒酒味,食落好滋味👍👍!韓國米酒白香桃味🥂🍹($100)呢款米酒有淡淡的桃味,易入口之餘又順滑,而且酒精含量超低,適合我哋兩個女仔慢慢飲👩‍🦳👧🏻

三味山炸雞($158)

韓川菜包五花腩🥩($128)

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬🍜($98)

真露焗蜆($118)

韓國米酒白香桃味🥂🍹($100)