2020-09-19
快靚正的台灣味道❤~~~同大舊在銅鑼灣看完戲之後 我們來到希慎廣場樓上吃飯 在眾多餐廳裏面 最後我們選擇了這間專賣台灣便當餐廳 (因為真的太久沒有去台灣了特別想念他們的便當)😊~~~台式鹵雞排扒便當:大大塊雞扒 鹵得非常入味 加上酸菜 滷水蛋 粉絲 時令蔬菜等等 整碗便當都非常豐富 好飽肚又好好吃 令我們想起台灣的台鐵便當~~~台灣香腸:是正宗的台灣夜市味道 食完令人台灣旅行的回憶返晒黎 真係好想快啲去台灣啊~~~紅燒牛丸牛腩麵:濃濃的牛腩汁湯底 彈牙的牛丸 加上柔軟有彈性嘅牛腩 還有手做的麵條 整體沒什麼挑剔 係一個快靚正嘅麵~~~蜂蜜檸檬🍋:蜂蜜同檸檬都非常清爽特別適合夏天飲 配搭較濃味嘅便當 同埋牛腩麵啱啱好~~~🌹玫瑰輕檸茶:淡淡嘅玫瑰味道加上輕鬆的檸檬味道 酸酸甜甜好開胃 加上仙草簡直係消暑聖品 超好飲der~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥百芳池上便當 (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場11樓
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
百芳池上便當 (希慎廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場11樓