2020-02-28
而加係元朗坐低食個飯 閒閒地都要$4、50蚊先埋到單 今日下午有野趕住做 想搵間快靚正嘅黃店食個lunch, 就即時諗到去肥仔海南雞食,叫咗個去骨海南雞飯($32)坐低唔夠5分鐘,老闆娘即刻送上例湯同雞飯例湯較油,但雞味幾濃,有幾粒煲得好入味嘅冬瓜粒,冬天飲落好暖胃而海南雞去咗骨啖啖肉,雞皮同肉質都好滑,一向唔食皮嘅我都食晒😍 蘸埋佢地嘅薑蓉同甜酸汁都好夾😂 而油飯飯身乾身,粒粒分明,一邊撈黑豉油,好唔覺意就清晒成碟飯😍 搭碗嘅3塊青瓜都好fresh, 解膩一流!整體普通size嘅雞份量大約半個手掌,男士可能要加雞(+$15)先夠飽;但我覺得飯量都算多,食晒飯都已經飽飽地🥰總括嚟講,全港最平嘅去骨海南雞飯應該只此一間,想食個平靚正雞飯可以去試試💛
坐低唔夠5分鐘,老闆娘即刻送上例湯同雞飯