之前都寫咗篇食評介紹呢間嘅海南雞外賣,食完都一直念念不忘!今次索性帶條佬過嚟堂食!😂 本身條佬就麻麻哋鍾意食海南雞,平時出街都好少提議去食海南雞,今次我帶佢嚟嘅目的就係要佢愛上食海南雞!!😉呢度面積唔算大,放到三四張枱!平時就間唔中見到有人堂食,今日就一個人都無,包場咁👀 相信住附近嘅食客都係過嚟買外賣多,坐低咗一陣已經有幾個人嚟買外賣!呢度除咗有飯,亦有麵食、燉湯&特色飲品!❤️ 特式椰香海南雞髀飯 (標準) $48條佬一食第一啖即刻碌大咗隻眼!😳 之後就開始開行turbo係咁食!呢間嘅海南雞係好貼心哋去晒骨,啱曬啲怕食到骨嘅人💁🏻‍♀️ 海南雞肉質嫩滑無比,肥瘦勻稱!秘製醬汁濃郁香惹,酸辣有致!椰香飯嘅椰香十足,令人一口接一口送入嘴巴!條佬最後食到清碟,一滴醬汁都無剩!仲話早知叫增量size😂 我食標準size就覺得啱啱好👌🏻估唔到連佢都話呢個係佢近期食過最好食嘅海南雞🤭 仲話下次要再過嚟食添!成功令條佬愛上食海南雞啦🤩好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)❤️ 麻辣牛展 +$22呢個牛展係凍食,食第一塊覺得辣度好輕微,食到第二塊啲後勁開始嚟料!🙊 牛展滷得入味而且好送飯!好食度:⭐️⭐️⭐️✨

呢度除咗有飯,亦有麵食、燉湯&特色飲品!

❤️ 特式椰香海南雞髀飯 (標準) $48
特式椰香海南雞髀飯
成功令條佬愛上食海南雞啦🤩
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)

❤️ 麻辣牛展 +$22
麻辣牛展
麻辣牛展
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

❤️ 金羅漢果養生茶 +$13
金羅漢果養生茶
金羅漢果功效有舒緩聲沙喉嚨痛、化痰止咳、清熱潤肺。味道清香清甜,甜而不膩,飲到菊花味,飲完有喉嚨好滋潤嘅感覺!
好飲度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

我第二日又過咗嚟買外賣!🤣

❤️ 宮廷藥膳醉香雞絲湯米粉 $48
宮廷藥膳醉香雞絲湯米粉
分量比想像中細碗,我食完都幾飽,但食量大嘅人或男士可能會唔夠食!
湯底有香濃藥材味同花雕味,唔油膩!面頭材料有生菜、豆卜、木耳絲、蟲草花、醉雞絲!米粉索曬啲湯汁,口感偏軟腍👀
最後我飲曬啲湯,食完好暖笠笠😋
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
真係好值得推薦!價錢又平又足料,cp值超高!椰香海南雞食過真係返唔到轉頭,會再嚟幫襯👍🏻
特式椰香海南雞髀飯