2019-07-16 236 瀏覽
好耐無同啊媽出街食飯,今次就近佢返工附近揀左exp。聽啊媽既推薦叫左個大蝦牛油果醬薄餅同燒帶子墨魚忌廉意粉,平時唔中意食薄餅既佢竟然會推薦薄餅令我好期待佢有咩甘吸引人既地方。上菜既時候都瞎左嚇,因為個薄餅都幾大舊,佢分左做三大塊,兩個人分黎食都幾飽。一食就明白點解啊媽會推薦,因為真係好好食!平時我唔太食牛油果但佢呢個薄餅整得幾香,再加埋大蝦同d醬成件事好夾。再加上佢個餅皮同平時食開既薄餅都唔太一樣,係比較厚身既口感都好好,成個配搭同我以前食開既薄餅好唔同,推薦大家都可以試下,會對薄餅有新一番體會。另外除左薄餅仲叫左個墨魚帶子意粉,帶子都幾大粒,意粉軟硬度亦都唔錯。兩個人叫左兩樣野已經好飽,唔係話好平但都唔算好貴,係商場入面食西餐算係幾唔錯既選擇。
2019-05-18
  • 大蝦牛油果醬薄餅