2021-09-24
平時去中環都係食西餐/日本野多,經過見到喱間食台灣菜,見平時少食開就入去試吓啦🥢食物🥢1️⃣紅燒牛肋條麵$98: 通常食麵我都會飲啖湯先,喱個湯底好濃牛味之餘,亦有少少藥材味道,唔好以為會係好苦!其實味道真係好甘香👍🏻牛肋骨size好厚大,口感卻是好軟淋,麵是粗寛麵,吸收左牛骨湯更加好味😋2️⃣香樑酒香雞湯麵$93: 精粹係個雞,好香既酒味,呢款面嘅湯底就係屬於淡口味,唔會搶個雞嘅風頭。3️⃣蒜蓉炒水蓮$88: 這款菜平時好少會食,口感幾爽同埋好香濃嘅蒜蓉味。4️⃣古早珍珠奶茶$28: 可以揀黑糖/香芋/椰香…而我揀左紫心地瓜,口感軟棉好粉,味道好濃郁芋頭味又唔會過甜💗💥環境💥小小嘅店舖座位都幾多,但就座位比較迫,地方都幾光猛乾淨。💥服務💥感受到男店員好殷勤服務,知道我哋想坐卡位,中途都俾我哋搬過去,而且好好禮貌,真係值得讚👏🏻
🥢食物🥢
💥環境💥
小小嘅店舖座位都幾多,但就座位比較迫,地方都幾光猛乾淨。
💥服務💥