上海三六九飯店 🏢今日約左朋友去灣仔食晚飯,🍽️ 上OpenRice 搵下有咩好食,見到上海三六九飯店,以前成日返工路過都見到呢間餐廳係灣仔橋底,但就從來都未試過,所以就決定揀呢間試下。 🤔去到門口見到有幾個人喺度等緊位,🕰️ 點知我地二位可以直入,入到去見到全場都坐滿人,我地就被安排搭枱坐一張8人的圓枱,但坐落都唔算迫。 🙆‍♂️睇完餐牌發現原來呢間餐廳除左上海野食仲有港式小炒的。但招牌係上海菜當然主攻上海菜試下啦,叫左10粒小籠包,一碗酸辣湯面同埋一碟上海炒年糕。 🥟🍜🍝小籠包味道幾好,湯汁飽滿好味,但10粒有8粒一夾起都因為痴住個底漏哂湯汁。 😋 酸辣湯面就不過不失,味道算淡口,不酸不辣咁。上海炒年糕上枱色水幾靚,但年糕入口係無味,但質感唔錯。 🤔整體嚟講都合格,價錢都唔算貴,久唔久都可以再嚟encore一次。 👍👌💯
上海三六九飯店 🏢

上海炒年糕
酸辣湯面
10粒小籠包
2024-08-09
10 分鐘 (堂食)
10粒小籠包
  • 小籠包