2020-03-10
Afternoon tea set 既內容都幾豐富, 首先可以揀一杯咖啡或茶, 茶係可以refill 既, 跟住會有一個傳統鬆餅同埋傳統提子乾鬆餅, 鬆餅配有濃厚忌廉, 橙味果jam同埋莓子果jam🍊 兩款鬆餅暖笠笠, 夠鬆軟, 再搽埋忌廉同埋果jam 簡直係一流🤤 黎到重頭戲既三層架喇😏 總共有6款鹹點同埋5款甜點🍮 我自己就覺得鹹點比甜點出色🥳鹹點係上面既兩層, 分別係藍芝士巴拿馬火腿卷🧀 鹽花蟹醬脆米通🦀 巴力三文魚伴黑魚子配芥辣忌廉, 傳統蝦多士🦐 臘腸叉燒蔥油卷🐖 黑松露和牛鵪鶉蛋奶油酥盒🐄 呢6款鹹點當中我最鐘意鬆脆香濃既蝦多士同埋超級無敵夾而且唔會覺得膩既藍芝士火腰卷, 其他都好好食, 只不過呢兩樣係印象最深刻甜點方面就有紅豆椰子慕絲杯🍨 杏桃牛油忌廉合桃蛋糕🍰 金箔燕窩蛋撻🥧 桂花青蘋果慕絲蛋糕🍏 桔子忌廉配法式曲奇🍪 呢5款入面我覺得最有驚喜係口感豐富既慕絲杯同埋咬落爆曬醬又唔會過甜既桔子忌廉配法式曲奇, 其他可能因為我地擺凍左所以就覺得比較普通🤔 總括黎講我覺得呢個tea 比我預期中好, 而且加埋個環境我覺得十分唔錯, 絕對適合約埋三五知己去吹水打卡👭🏽 另外我建議
總括黎講我覺得呢個tea 比我預期中好, 而且加埋個環境我覺得十分唔錯, 絕對適合約埋三五知己去吹水打卡👭🏽 另外我建議大家去之前可以經電話或電郵預約☎️ 想坐出既話可以預訂時講埋, 另外如果慶祝生日既話可要求餐廳為你預備生日朱古力牌🍫 餐廳亦有提供素食tea set, 所以食素既朋友都可以黎嫁😌