2024-02-18 55 瀏覽
唔講唔知 原來呢間餐廳係香港第一間嘅拉麵店🤩餐廳近門口位置有個漫畫書架,咁啱我哋坐喺隔離,四眼仔一坐低就拎住漫畫係咁睇😂·二人餐 ($298)·.🔹特製雞白湯拉麵 魚介湯底夠晒濃,而且肉又多,有三塊大叉燒同雞胸🥰雞胸係低溫慢煮,所以煮出嚟都唔會柴,一咬即開👍🏻👍🏻🔹日本和牛壽喜燒鍋上到枱真係熱辣辣出哂煙,冬天食完暖笠笠👍🏻牛肉唔會鞋,油脂分布都幾平均🥩鍋入面仲有豆腐、大蔥、菜、日本夢王蛋、鳴門卷🍥湯汁好夠味,但又唔會咸👍🏻🔹蔥花牛舌薄切牛舌食落爽口,但一定要襯熱食🤣因為凍咗會冇咗嗰種爽口感😚🔹明太子煎蛋厚實煎蛋,中間再加明太子,蛋香味同明太子嘅咸 一啖一個,成口都係滿足感🥳🔹黑加侖子梳打 ($38)甜度剛剛好,唔係成杯糖水倒落去,再加埋有氣,中和咗個甜度👍🏻👍🏻仲有檸檬增加酸度,解渴一流🥳我一嚟就飲唔停 飲咗半杯😂.🔹梅酒梳打 ($48)杯入面有一粒梅子,篤爛佢之後梅子嘅甜味出晒嚟,加埋梳打一齊飲好fresh👍🏻啱晒平時唔鍾意飲酒嘅女仔,酒味唔會好濃🥳飲到一半,店員仲好貼心咁問我使唔使加冰👍🏻

·二人餐 ($298)·

🔹蔥花牛舌
蔥花牛舌

🔹明太子煎蛋
明太子煎蛋

🔹黑加侖子梳打 ($38)
🔹梅酒梳打 ($48)
明太子煎蛋
  • 燒牛舌