2017-06-26 81 瀏覽
假日黎個拉麵之旅啦!!去完日本之後好掛住日本嘅拉麵、日本嘅屋台、日本嘅舊址街店舖。 去呢間嘅原因係因為佢嘅裝備好靚好有feel!!!!所以決定一試同友人叫左兩個拉麵,同一d小食明太子雞翼,$38有3件,呢個炸得好出色!!佢係外面炸得好脆,粉皮薄,入面係多汁嘅明太子同雞肉,明太子帶一點點咸香味,將雞肉味道昇華。餃子,$38 煎餃嘅豬肉餡好好味,好扎實,如果個皮再脆d就好啦!拉麵可以自己決定湯底濃度、麵嘅硬度、要唔要蔥/香油。我地叫左黑蒜油拉麵同埋激辛火藥玉豚骨湯兩碗拉麵我都加左$17玉子,玉子勁好味黑蒜油好香蒜味(普通濃度),個湯底係令人想飲埋佢!拉麵係直,粗幼適中,口感幾好火藥玉拉麵都幾辣,佢果一球火藥玉唔係辣醬咁簡單,係有少少肉碎嘅,鐘意食辣嘅朋友應該會鐘意呢款! 大坑店有限定得獎拉麵,好想試 另外加左$25試一試佢嘅炙叉燒,半肥瘦嘅豬肉抹上醬汁去燒,佢嘅油脂被烤得好香好彩有點呢個呢間店嘅裝飾、食物、服務我都好滿意!
假日黎個拉麵之旅啦!!

同友人叫左兩個拉麵,同一d小食

餃子,$38
煎餃嘅豬肉餡好好味,好扎實,如果個皮再脆d就好啦!

兩碗拉麵我都加左$17玉子,玉子勁好味

黑蒜油好香蒜味(普通濃度),個湯底係令人想飲埋佢!

拉麵係直,粗幼適中,口感幾好

大坑店有限定得獎拉麵,好想試

好彩有點呢個

呢間店嘅裝飾、食物、服務我都好滿意!

2017-06-25