金鳳應該好多人都聽過,好好彩佢喺荔枝角有,所以之前都成日嚟食Lunch😆 佢啲午餐真係好抵!平時兩點後嚟仲有九折🫣 $60都食到個扒餐~ 性價比勁高!👍🏻 不過自從工作地方搬離D2 Place遠咗,都少咗行過去食,但有日同同事突然興起話想過返去鋸下扒!😝 今次真係有興緻食吓鐵板😗 雖然平時食西餐嘅扒都有各自嘅好,但係我諗唔少香港人都對港式鐵板扒餐有種特別情意結😆 尤其是當侍應放低份餐之後過嚟淋汁嗰吓,「炸」一聲真係好治癒🤭 好似係我哋港式獨有 懷舊扒餐先有嘅感覺🤤我今次試咗份帶子牛扒餐,鐵扒餐可以揀生熟程度,我就揀咗五成熟,嚟到嘅牛扒切開仲有少少粉紅色☺️ 啱啱好!而同事叫嘅野菌牛柳餐,牛柳肉味幾濃!同埋佢叫七成熟都唔會話熟過頭或者會靭~👍🏻Btw,鐵板扒餐已經包咗餐包、餐湯同埋飲品,我個人習慣最鍾意加啲胡椒粉落白湯,再將餐包點啲湯嚟食🤤 每次都覺得呢個食法好正好好食!餐飲配埋杯港式奶茶同埋檸檬茶~今餐夠晒滿足!

2023-02-08
  • 招牌牛柳餐