2021-07-01
============== 𝐹𝑜𝑜𝒹 𝐿𝒾𝓈𝓉 𝒻𝑜𝓇 𝒯𝓌𝑜·• 鐵板牛柳餐 x2 💸 $363 (10% Charges)爸爸介紹喺荃灣有幾十年歷史嘅懷舊港色扒房🥩,佢十幾歲果陣食過🤣。裝潢有舊色舞廳風格,店內上左年紀嘅伯伯嬸嬸著哂恤衫西褲,成個感覺好似翻左去70年代咁~ 上層個樓底好矮,座位地方唔算大,但小小嘅空間感覺好cozy😆。有唔少扒餐、飯意粉餐選擇,湯類都有十幾款揀(單點)。價錢比其他港式扒房貴左少少🤏🏾,不過佢份量大、仲有雪糕送,相對抵食。-♡═━┈┈ 周打魚湯 ✰✰少少失望,味道好啖連忌廉味都冇乜( •̅_•̅)。餐包就熱辣辣好鬆軟。爸爸後來話佢地羅宋湯先係出色嘅,下次可以試下哈哈。♡═━┈┈ 鐵板牛柳餐 $165 ✰✰✰✰上菜果陣嚇親,兩塊大大塊牛柳大過個拳頭🙃。嗌左3成熟,鐵板熱辣辣煮多一陣就啱啱好😋。侍應額外再俾多左一兜汁我地,好貼心啊~牛扒軟腍,咁厚嘅肉一啲都唔難切唔韌。仲要佢好有牛味!非常驚喜😱。個別會有嘅位硬同老左少少,但整體都好食。大份到我地都食唔哂自己果份😆。不過唔太鐘意佢俾三色豆唔係一條條果色菜🥲-♡═━┈┈ 朱古力雪糕 ✰✰✰✰以有綿花糖有朱古力
·• 鐵板牛柳餐 x2
💸 $363 (10% Charges)
♡═━┈┈ 周打魚湯 ✰✰
♡═━┈┈ 鐵板牛柳餐 $165 ✰✰✰✰
不過唔太鐘意佢俾三色豆唔係一條條果色菜🥲
♡═━┈┈ 朱古力雪糕 ✰✰✰✰
以有綿花糖有朱古力碎嘅雪糕作結💛。