2022-06-10
喺銅鑼灣又有多一間車仔麵嘅選擇啦🤩 依間餐廳係走懷舊路線嘅,無論係餐廳嘅裝修,播放嘅歌曲,餐牌改嘅食物名,都充滿住懷舊風~講完餐廳嘅環境之後就到最重要嘅食物質素啦。首先講下個湯底先,我哋兩個人分別都揀左腩汁,另外再揀左懷舊沙嗲醬同埋秘製辣醬 (兩款醬都係分開放喺匙羹入面比顧客自己調校湯嘅辣度) 湯頭味道幾濃郁唔錯。麵嘅話就分別揀左油麵同埋粗麵,份量都幾多,麵質就軟硬適中,屬正常發揮。餸方面我哋就叫左一個四餸麵同五餸麵。四餸麵 ($50):南乳豬手 (南乳味幾香,炆得幾腍)、沙嗲豬皮 (夠入味)、香辣豬紅 (質地較鬆散,冇乜味)、爆汁潮州牛丸 (味道正常,但好似唔多覺有爆汁嘅感覺)五餸麵 ($56):滷水孖筋 (夠腍夠入味)、墨魚丸 (質地比較粉) 、牛柏葉 (爽口入味)、沙嗲豬皮、爆汁潮州牛丸價錢方面十分親民,位於時代廣場隔離嘅店舖,最平嘅三餸車仔麵都只係$42,真係算幾抵食。
餸方面我哋就叫左一個四餸麵同五餸麵。