餐廳: 名都酒樓
資訊:

2022-05-31 6386 瀏覽
❤️原本打算食海港薈但係冇晒位,於是見到金鐘有呢間名都嘅酒家,咁打算試下,開頭仲傻傻下咁問佢哋有冇點心紙,原來人哋係推車仔🤣🤣🤣好有懷舊嘅感覺🤵🏻啲阿姐好nice,好熱情,好有人情味😆仲要推住架車,唔駛等幾好🤩✍🏾蟹子燒賣,估唔到燒賣個皮唔係黃色而係白色,都係第一次見,不過都冇影響過佢個味道,都係咁好食✍🏾蝦餃,蝦餃同出邊酒樓差唔多,冇乜特別唔好食亦都幾好食嘅😂😂✍🏾金錢肚,都幾淋下,同埋黑椒味都幾濃郁,幾好食✍🏾牛柏葉,唔會過靭,唔會咬唔郁,調啲味都唔錯,好味✍🏾排骨,豆豉配排骨蒸真係好正✍🏾魷魚都係唔會好韌,味道唔差✍🏾鳳爪,鳳爪好濃郁嘅醬汁味,好食✍🏾春卷,炸得金黃鬆脆,如果有醬點會更加好😂✍🏾芒果布甸,好足料,好食😋📝評分:4.5(5最高)

✍🏾金錢肚,都幾淋下,同埋黑椒味都幾濃郁,幾好食

✍🏾牛柏葉,唔會過靭,唔會咬唔郁,調啲味都唔錯,好味

✍🏾排骨,豆豉配排骨蒸真係好正

✍🏾魷魚都係唔會好韌,味道唔差

✍🏾鳳爪,鳳爪好濃郁嘅醬汁味,好食

✍🏾春卷,炸得金黃鬆脆,如果有醬點會更加好😂

✍🏾芒果布甸,好足料,好食😋

📝評分:4.5(5最高)