2011-06-27 11 瀏覽
在這高溫下的天氣 , 心情總是極度火爆 剛與家人吃完晚飯 , 看到有我最愛吃的乳酪 , 我便快走幾步排隊了~袁小姐開設的乳酪店算是香港乳酪店興起的先驅,又時常都在報章上看到介紹,有時去魚街,尖咀買野又時常經過,但幫襯竟然是第一次,都有點估唔到~可能是因為每次經過都總是排住長長的隊,我是十分懶排隊的~今日眼見的兩pair人買緊,所以決定試下我認為frozen 唔應該太稀 , 因為坊間有很多店唔知佢地係想降低成本定係認為咁先至係正宗,時常把frozen 弄得要知道 frozen還frozen ; yogurt還yogurt , 一個有雪糕成份 ; 一個冇~Crumbs 既frozen 係我認為最好的, 它既有奶香,又有微微既酸味,最重要佢唔'水' (我是十分害怕的,感覺係咪佢地雪櫃唔夠凍呢...)toppings:我最欣賞的係house crumbs , 脆脆地有玉桂既香味~難怪是他們的主打~配料有十多款,選擇唔算多,勝在精我簡左3個toppings, 店員梅花間竹咁同frozen mix唔會食到最後成日都係得番d乳酪冇曬'餸'
在這高溫下的天氣 , 心情總是極度火爆

袁小姐開設的乳酪店算是香港乳酪店興起的先驅,
又時常都在報章上看到介紹,
有時去魚街,尖咀買野又時常經過,
但幫襯竟然是第一次,
都有點估唔到~

可能是因為每次經過都總是排住長長的隊,
我是十分懶排隊的~

今日眼見的兩pair人買緊,所以決定試下

定係認為咁先至係正宗,時常把frozen 弄得

Crumbs 既frozen 係我認為最好的,
它既有奶香,又有微微既酸味,
toppings:
難怪是他們的主打~
配料有十多款,選擇唔算多,勝在精

唔會食到最後成日都係得番d乳酪冇曬'餸'
2011-06-19
2 分鐘 (外賣自取)
$36 (宵夜)
  • Frozen Yogurt
  • house crumbs