2024-11-14 269 瀏覽
金子半之助呢間餐廳一直都好想試,今日難得喺奧海城放工就約埋住喺附近嘅朋友一齊食飯 。餐廳的設計非常有日本風格,燈光柔和,讓人感到放鬆。🫰🏼雖然餐廳係以天婦羅為主題,但係即使是在繁忙的晚餐時段,店內的油煙味也控制得相當不錯🤣🥗半之助沙律有新鮮的沙律菜、車厘茄,以及來自沖繩的海葡萄❤️搭配香脆的天婦羅蝦,口感清爽。沙律醬汁酸酸甜甜,非常開胃😆海老天押壽司這道壽司將炸蝦與紫蘇葉壓製成壽司,外層是酥脆的天婦羅,搭配特製醬汁,口感層次豐富,😛呢個菜式相當特別一般好少喺坊間食得到燒三文魚天婦羅御膳呢個定食相當之豐富,由佢嘅前菜漬物茄子🍆再到佢嘅主角燒三文魚都做得相當出色!我生日要令我好有驚喜佢用咗啲柚子一齊燒,所以一啲都唔腥😛另外配埋個珍珠飯一齊食,好似真係返咗日本嘅一樣另外佢嘅明太子只燒再加埋嗰個一人刺身都做得相當唔錯!成餐飯感覺好滿足!🤤食完飯之後仲飲埋佢哋嘅黑豆茶簡直係圓滿嘅一餐

🥗半之助沙律

海老天押壽司