2016-09-26
好少可食越南野會遇上咁差嘅一間。本人住九龍,因此會經常在該區搵野食,因為比較中意食粉麵所以越南野係我地嘅不錯選擇。膽粗粗上開飯喇搜尋該區的越南野,跟手就出左呢間,見近近地就一於睇場戲再黎食個飯啦。一睇完戲就馬上黎呢到喇,由於已經差唔多9點所以冇咩點等位就有位了。一坐低即刻叫左個芒果沙冰先,嘩 一飲就出事,如冇記錯呢個沙冰索價接近50元,怎可能比如此食材,最基本應該要比新鮮芒果啦,所做飲左兩啖就直接放棄了!得個甜字,用果汁開的,本人覺得呢個價錢應該要拍得住許記先好!另外我友人叫左杯青檸梳打,味道正常,我唔加以評論了叫左個魚沙律,尚算即唧即整,係腥左小小手,而且炸粉太多了!食上去感覺食粉多過食魚,冇記錯索價118/128仲要再加一😥食越南野當然要食番茄蟹粉湯檬啦(個名應該咁上下)索價過百。番茄湯不夠濃郁,蟹肉或蟹粉都食唔出,所以太碎掛。我覺得湯一定要夠濃先好食的,否則就唔洗食番茄湯了。再叫左個拼盤啦,有庶蝦,蒸粉包,春卷。粉包太油了,而且內裡的肉碎太多,咬落口很「銀」我覺得可以有好大空間,春卷係全晚最好食的,夠香脆,味道同其他越南店差唔多!總括,冇下次的一間越南野