2022-05-04
#食評 身為一個海鮮愛好者,自從有番晚市堂食之後就緊係一定要蒸氣海鮮粥底火鍋啦🥰 食咗海鮮之後仲可以食埋果鍋充滿濃濃海鮮汁嘅粥底🦐🐟🦀今次就去左位於新蒲崗嘅蟹仙,我地就叫左個尊貴海鮮套餐,佢地啲職員好貼心,因為每款海鮮蒸嘅時間同味道都唔同,所以佢地會幫我地由淡至濃咁蒸比我地☺️而且會細心介紹所有海鮮👍太平洋饅頭蟹澳洲青年龍蝦台灣九孔鮑魚越南大虎蝦大西洋野生青口紐西蘭刀貝蚌日本大元貝韓國慶南珍珠蠔由於每一種海鮮都有唔同嘅蒸煮時間,同埋由味道淡到濃咁順序蒸煮,所以每次都會蒸好一樣先會放第二種入去蒸👍海鮮味道鮮甜,係蒸煮期間各種海鮮啲精華慢慢咁流晒落下面嘅排骨粥底,享受完海鮮之後再食返碗集合晒鮮甜味嘅排骨粥,真係好滿足呀👍最後仲有糖水食添,又有燕窩,味道有好😋我地食得好開心好滿足,而且環境坐得好舒服,店員又好有禮貌同風趣。係需要用多啲時間嚟蒸煮海鮮,如果趕時間就會辛苦啲啦
太平洋饅頭蟹
澳洲青年龍蝦
台灣九孔鮑魚
越南大虎蝦
大西洋野生青口
紐西蘭刀貝蚌
日本大元貝
韓國慶南珍珠蠔
最後仲有糖水食添,又有燕窩,味道有好😋