2024-09-26
見網上成日都有人介紹呢間餐廳🍴前幾日終於上去食返餐,睇吓個質素如何😋上到去見到仲有兩張空枱,但係好快又坐滿曬,以工廈區黎講,佢哋生意真係好好👍令我更加期待見到陣間嘅食物🤤紅燒半筋半肉麵牛三寶麵同朋友一人揀左一碗麵🍜我地都係牛控😂😂我哋一個揀左牛三寶、一個揀左半筋半肉🤤想講佢哋嘅牛好正,軟硬腍度剛剛好,又入味👍麵底方面,揀左刀削麵,口感爽彈有咬口👍見到餐廳都幾多人食定食,下次要食吓先☺️麻辣鴨血呢個都係餐廳招牌,鴨血好滑,味道麻麻辣辣食落好開胃芋泥肉鬆蛋捲餅呢個勁正,必點推介😋芋泥好綿好幼滑,加上肉鬆香脆同雞蛋香,口感好豐富,勁想encore🤤🤤不過已經好飽凍黑糖珍珠鮮奶食嘢又點可以唔係飲品呢?🤣點咗佢哋嘅招牌黑糖珍珠鮮奶,好大杯,仲可以少甜,一路食麵一路飲好滿足❤️凍金桔檸檬綠茶呢杯超級抵飲,因為跟麵/飯可以半價 ,味道清新又解膩📍日月堂 (觀塘)觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室#日月堂 #美食推介 #人氣餐廳 #工廈美食 #觀塘工廈美食 #永興工業大廈 #台灣菜 #牛肉麵 #性價比高
紅燒半筋半肉麵
牛三寶麵
麻辣鴨血
呢個都係餐廳招牌,鴨血好滑,味道麻麻辣辣食落好開胃
芋泥肉鬆蛋捲餅
凍黑糖珍珠鮮奶
凍金桔檸檬綠茶
呢杯超級抵飲,因為跟麵/飯可以半價 ,味道清新又解膩
📍日月堂 (觀塘)
觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室