2019-05-31
今晚先生突然話想食牛扒, 但又話唔想出九龍食飯, 又唔想食連鎖式的餐廳。。。🤔🤔🤔真係唔知點算好, 因為我平時話食好西多數都係尖沙咀食多d, 於是就問朋友啦, 朋友就介紹咗Steak'er比我啦,話個度有薯條任食, 扒又足份量。 咁元朗我哋都近嘅, 所以我地去咗食。 去到已 full house 了,因為walk in 無訂位, 店員就同我地講需要等一等, 於是我地就係門口睇定啲餐牌食咩好啦。 其中有個二人套餐好吸引, 因為佢有個海鮮拼盤啦又有餐湯飲品同甜品跟, Pasta 同Risotto都有幾款揀。。。另外主食都有都有幾款選擇㗎。 另外都仲有七款個人set, 🐖🐂🐑都有。咁我哋最後就揀咗二人set, 叫左炭燒澳洲穀飼黑安格斯肉眼扒, 原本個set 件牛扒係8oz , 因為我地好鐘意食牛, 於是我地選擇左+$40 upgrade轉左10oz 牛扒, 意粉我選擇左橄欖油蒜片辣椒絲蜆肉扁意粉。 想講雖然Steak'er 只係小店一間, 但由麵包到甜品都好好食, 用心製作, 麵包都有兩款, 麵包係熱, 我估唔到小店都會做到咁足, 之後上海鮮併盤, 有4隻蠔, 好肥好大隻, 伕平時自己買都
想講雖然Steak'er 只係小店一間, 但由麵包到甜品都好好食, 用心製作, 麵包都有兩款, 麵包係熱, 我估唔到小店都會做到咁足, 之後上海鮮併盤, 有4隻蠔, 好肥好大隻, 伕平時自己買都要$40~$50 /隻個d, 仲有蝦同翡翠螺, 本身有青口的, 但我地青口敏感, 於是店員好好咁話幫我地轉埋蝦。👍🏻💕💕
牛扒一上枱, 我已聞到個種炭燒香味,牛扒配蒜香薯條真係絕配呀, 牛扒我地叫左7成熟, 但上枱真係我要的七成, 唔會過"鞋", gilled 面鎖住d 肉汁, 所以外脆內軟又Juicy, 好好食呀⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️, 蒜香薯條有雜胡椒汁/燒汁選擇。
甜品仲有泡芙配朱古力醬, 好滿足的一餐呀!