2017-11-19
Happy Friday!!!梗係要約班FD見下面啦,但我地班儲錢老土怪為左儲錢買樓結婚, 只能食200蚊左右既野,其中一人話係佐敦既D間韓家莊雖然開既日子唔長, 但性價比高, 而且重點係不限時, 岩晒我地邊食邊吹水成層都係D間韓家莊, 所以空間極大, 而且全部都係卡位設計, 坐得舒服食物極多, 前菜, 冷盤, 熱食, 燒肉, 甜品, 仲有自制綿花糖機, 而且飲品都係任飲 (包括啤酒)D款爐既通氣做得極好, 吸油煙又快又好, 令你食完韓燒唔會成身韓燒味東陰功少少辣, 東陰功味濃, D菇入晒D東陰功味所以好好味, 我夾左勁多菇東風螺, 炒蜆, 三文魚, 牛肉&龍利魚柳東風螺: 雖然算細隻左少少, 但勝在鮮甜, 爽口, 用牙簽好易挑到出黎食, 我好鐘意食, 所以夾左好多炒蜆: 因為韓家莊既熱食係會不停坐熱, 所以個炒蜆食落係仲係熱的, 炒得幾香, 幾有鑊氣, 少少辣, 幾好味, 而且值得一提係, 我見到職員係盤炒蜆係會耐唔中揀走D冇肉既蜆殼, 務求令我地食果陣每隻蜆都有肉, 細心度大加分!三文魚: 本來對韓燒店既三文魚冇咩期待, 但D度既三文魚都幾新鮮, 而且係厚切, 好食牛肉: 甜甜地,
而且重點係不限時, 岩晒我地邊食邊吹水
東陰功
東風螺, 炒蜆, 三文魚, 牛肉&龍利魚柳
牛肉: 甜甜地, 好嫩口, D隻牛肉係我的首選
龍利魚柳: 有魚味, 好鐘意係D個啖啖肉既感覺
香腸, 螺肉, 炒粉絲, 炒飯
香腸&螺肉: 比較standard 既食物, 但我鐘意食
炒粉絲: D粉絲炒得好入味, 所以唔會過淋, 或者係炒到D粉絲一餅野咁, 唔錯
炒飯: 炒得乾身, 有鑊氣
蝦片
D度既蝦片係比平時既食到既蝦片札實D, 但又不失脆口既口感, 我鐘意咁, 而且有少少胡椒味, 送啤酒食一流也
甜品
甜品款式極多, 而且都整得不錯, 食完正餐食甜品真係大滿足
咁多款式, 而且款款既味道都不錯, 職員仲會不時同我地換塊韓燒板, 態度良好, 咁既組合連加一埋單先200蚊多7蚊, 真係抵呀, D間韓燒將會成為我地之後既吹水食飯聖地