2022-12-09
帶咗幾個外國朋友去我近期至愛邊爐,Happy Lamb 度打邊爐,又抵又好味,地方又乾淨舒服,冷氣充足,唔會成身邊爐味,真係可以個個星期去。之前去開中要怡紅院,係高質好味嘅,但係每次都起碼$700幾落樓,真係只可以一個月一次。 lol 講吓Happy Lamb 啲嘢食, 湯底好重要,我哋叫咗酸辣,茄湯,同清湯。清湯好味,個酸辣唔太辣,唔會辣到你食唔到啲嘢食個味,但係重點係個茄湯,好飲到痴線,我哋係咁飲佢個湯,飲到人哋要勁同我哋加 lol ,強烈推介。我哋全部都係羊肉愛好者所以我哋叫哂羊,好嫩好鮮,唔會粗質難咬,每片都厚薄適中。其中我的至愛係圖中砌成花形嗰個(唔記得係咩部位),嗰個羊味最濃,擺盤好精緻仲有乾冰效果,班外國朋有最開心 lol。手打三滑都好正!墨魚同蝦滑勁彈牙,Mutton ( 年紀大啲嘅羊,唔知中文點叫 )丸超正!!! 其他配菜都新鮮乾淨,decent 嘅! 重點係 : 羊肉串!!! 不得了! 肥瘦適中,有肉汁又有咬口,仲要係熱辣辣新鮮燒,食到停唔到!呢價價呢個質素,我真係諗唔到有咩好彈,真心要去試呀你哋。
其他配菜都新鮮乾淨,decent 嘅!
呢價價呢個質素,我真係諗唔到有咩好彈,真心要去試呀你哋。