2021-07-01
去了灣仔板神鐵板日本料理,服務非常好,而且好有質數,價錢對得住質數,性價比高!前菜份量剛好,唔會太多整飽個胃,味道酸香,胃口大增!最正刺身有碟魚,經過火灸處理,非常重魚油香!入口有溶化既感覺!間白質感爽彈,厚切又新鮮!白鱈魚味道帶幾香既牛油味,唔會有油膩感覺。邊位煎到香脆!肉厚得黎幾嫩,幾高質!南非鮑魚,高質爽又彈!煙煙unun, 唔會有乾柴感覺,keep到彈性非常重要。燒大蝦,非常大隻,8寸長,蝦頭有膏香味道幾濃郁,蝦肉肉質好新鮮。廚師配上特製醬汁,更令蝦既鮮味滲出!層次感更多。牛肉燒,蒜片香葱夾在中間,非常濃香入味!又係有入口溶化感覺,好嫩好好食"和牛炒飯,粒粒分明夠鑊氣亦好乾身,口感層次夠多,蛋絲,葱粒,和牛等配料!香而不膩。再次讚讚店員好服務,比起坊間平咁多,又食到質量,又有service!!
前菜份量剛好,唔會太多整飽個胃,味道酸香,胃口大增!
最正 刺身有碟魚,經過火灸處理,非常重魚油香!入口有溶化既感覺!間白質感爽彈,厚切又新鮮!
燒大蝦,非常大隻,8寸長,蝦頭有膏香味道幾濃郁,蝦肉肉質好新鮮。 廚師配上特製醬汁,更令蝦既鮮味滲出!層次感更多。