2022-08-03
同老婆生日去試試在蘭桂坊地舖Baci Italian bar and restaurant. 裝修非常之舒服同埋有Chill嘅感覺。應該夜晚去飲嘢嘅好地方.喺OpenRice見到佢哋有個Tasting Menu. Prepaid 有discount. 大概五百幾蚊一位己包service charge. 四道菜識落之後唔係講笑. 樣樣都係非常之有意大利特色. 加少少fusion嘅創意. 感覺非常之新鮮味道配合非常之好.我同老婆每人叫咗一個set希望試吓唔同嘅嘢。頭盤風乾火腿配芝士另外。一款係三文魚配焗麵包加少少意大利醬汁非常之野味!🥺食完頭盤都飽咗5成。跟住仲有紅蝦angel hair 意大利麵同埋呢個九吋意大利Pizza。水平非常之高係我食嘅意大利Pizza最好食之一。澳洲牛柳同埋有焗爐魚都係慢煮烹調。非常入味。肉肥比較林同埋有少少煙韌。非常啱我啲老人家🧓😂都覺得非常之入口。最後甜品非常有特色,以pizza作蛋糕底加少少朱古力cream同埋一啲nuts(但好似留咗啲雪糕)非常特色嘅並非一般東海堂買嘅蛋糕幾特別,呢個package仲包兩杯Cocktail飲品真係抵到爆炸。性價比同味道都非
最後甜品非常有特色,以pizza作蛋糕底加少少朱古力cream同埋一啲nuts(但好似留咗啲雪糕)非常特色嘅並非一般東海堂買嘅蛋糕幾特別,呢個package仲包兩杯Cocktail飲品真係抵到爆炸。性價比同味道都非常高,最後想讚賞下個waiter非常之細心. 同埋招呼非常之殷勤. 不時同我哋吹吓水。雖然見佢後生仔但係非常之老練。唔知以為佢做咗20年。佢知我老婆生日仲送咗2杯葡萄汽酒俾我哋飲。喺度多佢謝先。祝你生意興隆。因為見佢哋當時得一半入座可能係因為weekday夜晚,希望佢哋捱得住。
順帶一提。佢哋嘅Sundaybrunch都非常好抵食四百幾蚊。週日我哋都會搵日去試吓。所有Staff嘅服務態度都非常好。去坐下Hea下都非常之舒服。香港有咁好嘅意大利餐廳已經好少,而且有非常之抵食。值得推介,本人好寫食評。但係都忍唔住要讚下佢。不過各位要注意份量非常之多。希望你哋預備空肚先好去