2021-07-27
呢個食評其實要追溯返去農曆新年嘅時候, 好耐冇見嘅一班朋友仔, 見限聚令放寬咗, 於是約出嚟聚下!朋友推介中環無肉食, 雖然大家本身都唔係食開素, 但係見朋友誠推, 又係💛, 而且價錢OK。於是就GOGOGO 💨食店鄰近中環街市, 由香港站行去大約10 分鐘左右。喺MY CENTRAL 旁邊入。門口已經有寫明價錢, LUNCH BUFFET $80, 唔駛加一。另外仲有TEA BUFFET, 仲平, 只係$60。一入到去就先俾錢同登記安心出行。經過一輪食物就係座位, 位置寬敞。而且星期日中環唔多人, 食店大約50% FULL。我哋邊食邊傾, 感覺好舒服。食物都多元化, 有鹹有甜, 又有湯、沙律菜、生果同冷盤。想推介個口水皮旦, 超好食! 而且食店好細心, 如個食物有蛋或奶, 會註明俾客人聽。期間不斷REFILL 同埋換食物, 有誠意! 食店實行自助清理餐具, 用完嘅餐具由食客自行拎去一個區域分類清理。因為我哋冇留意原來LUNCH BUFFET 係有時限, 我哋一路食一路傾到3 點幾先走, 期間冇店員騷擾過我哋, 冇同我哋講夠鐘, 我哋都覺得好好! 不過我哋下次都會留意返時間。喺星期日嘅
門口已經有寫明價錢, LUNCH BUFFET $80, 唔駛加一。另外仲有TEA BUFFET, 仲平, 只係$60。 一入到去就先俾錢同登記安心出行。經過一輪食物就係座位, 位置寬敞。
而且星期日中環唔多人, 食店大約50% FULL。
我哋邊食邊傾, 感覺好舒服。
食物都多元化, 有鹹有甜, 又有湯、沙律菜、生果同冷盤。
想推介個口水皮旦, 超好食!
而且食店好細心, 如個食物有蛋或奶, 會註明俾客人聽。
期間不斷REFILL 同埋換食物, 有誠意!
喺星期日嘅中環區, 可以以$80 呢個價錢食到LUNCH, 而且環境清靜, 性價比真係好高! 推介!