2024-09-15
呢日嚟到一間朋友介紹嘅餐廳,位於元朗,叫做 Woodsage,真係好好食!非常推薦大家去試試!💕 餐廳主打泰國西式 Fusion,我哋三個人點咗兩個主食、一個小食,仲有三杯飲品。兩個 pasta(冬陰功海鮮同埋卡邦尼)都非常出色,但如果要我揀一個,我會選擇卡邦尼多啲。兩個 pasta 都掛汁好香,啲粉煙韌有口感,食落好滿足。冬陰功的味道酸酸辣辣,真係好開胃,特別適合夏天食。而卡邦尼就冇平時咁滯,口感輕盈,食完都唔會感覺沉重。至於鹹蛋黃薯條,鹹蛋味好香濃,搭配埋薯條,簡直係絕配!我們嘅三杯飲品分別係士多啤梨 smoothie、泰式奶茶,同埋奶蓋抹茶拿鐵。全部飲品都唔會太甜,反而有啲驚喜,真係好味!🤩最重要嘅係,唔理價錢隨意叫食物,埋單只係 $401!😱以呢個質素真係非常划算。我一定會再帶朋友去食架!🥳