2023-11-18 261 瀏覽
Account 開左好耐都冇打過食評,原來要200字先可以評分。見間呢間餐廳咁好,只係得1個Like, 所以睇唔過眼,要打篇食評黎幫下佢。之前無意之中係網上外賣平台叫外賣,先發現原來樂悠居一樓變左做food court, 拎外賣果陣見到人流唔多,但間間食店望落都幾高質,所以趁今日weekend 得閒D 就走去堂食。去到老婆話好似係荃灣人 見過有人讚過呢間野,話個蜆果個米線有成28隻蜆咁多,所以我地都有叫返碗黎試下。但睇黎佢地人手唔夠,店面冇職員,企左幾秒,個廚師係廚房見到我,就飛奔出黎同我落單。而家係香港食野真係好少見咁熱情啦 (不過我估佢就係老闆啦,如果唔係都冇咁熱情) 好啦, 等左唔夠5分鐘左右就有得食啦。拎果陣老闆真誠咁同我講左聲多謝,亦係同一時間,有個岩岩食完佢地個雞湯米線的食客,同佢地講返個雞湯米線好正,個老闆就話原來佢地個雞湯係煲左十幾個鐘,搞到我都好想試返碗。好,講返碗蜆米線,我地果碗同係荃灣人D 街坊一樣,有勁多蜆,真係起碼有2,30粒,而且隻隻都唔細,又冇乜沙,重點係鮮甜,我相信佢係用新鮮蜆黎煮,唔係唔會有果種解甜,除左蜆之外,碗野仲有d 花膠碎,支竹,豆卜,總之成碗
好,講返碗蜆米線,我地果碗同係荃灣人D 街坊一樣,有勁多蜆,真係起碼有2,30粒,而且隻隻都唔細,又冇乜沙,重點係鮮甜,我相信佢係用新鮮蜆黎煮,唔係唔會有果種解甜,除左蜆之外,碗野仲有d 花膠碎,支竹,豆卜,總之成碗係幾正,同埋食左成半碗湯,到而家(3個鐘之後左右啦) 都唔口渴。

應該夠字數比like, 就寫住咁多先。
題外話/補充資料: 暫時佢地只收現金。 見到個場人流唔多,希望都各小店都可以頂得住啦。
2023-11-18
5 分鐘 (堂食)