2020-01-19
呢間有串燒有麵,選擇頗多,因驚齋食串燒太dry,所以先叫麵託底。響鈴墨魚丸魚麵。上菜見到響鈴咁大舊插咗係度幾震撼,不過未算好大碗,但咁樣只係$3x,堅抵。見有魚麵幾得意揀咗,有咬口,似烏冬但無咁滑,感覺新鮮!朋友叫麻辣麵。我自己唔好辣,朋友意見係堅麻,佢揀咗bb辣,覺得都幾ok。見到麵嘅份量就開始叫唔同嘅串燒。燒魷魚呢個堅型!未算好腍,但勁有炭火香。後面豚腩肉唔算好肥但油脂豐富,略嫌有啲韌,但都可接受。雞軟骨超正,熱又脆!送酒一流!多春魚我麻麻,朋友話抵食。有露筍叫,唔算多渣,好有串燒炭香味。有啲菜係開心啲嘅。追加芝士雞肉串,比想像中多芝士,咬落爆汁,正。最頂果串係墨魚頭,賣相一般但食落比墨魚嘴更有口感。我覺得呢間論味道未必係最頂級,但係呢個價錢黎講真係性價比高!試諗下兩個人黎,兩個麵加六七串串燒唔駛一百,真係相當抵食。
有露筍叫,唔算多渣,好有串燒炭香味。有啲菜係開心啲嘅。