今日同男朋友去咗佐敦渡船街覓食, 可愛嘅招牌吸引左我既留意, 即刻停低睇下有乜食先🤩呢度除左主打唔同口味既雞蛋仔同格仔餅, 仲有其他小食同飲品選擇當我地猶豫不決食乜既時候, 老闆娘超Nice好主動地為我地介紹同推介🥰🐮乜嘜牛肉燒賣7粒 ($12)魚肉燒賣、豬肉燒賣就食得多啦, 牛肉燒賣真係第一次食, 味道有啲似冇咁濃味牛肉球, 口感都幾彈牙☕咖啡榛子格仔餅 ($25)即點即整, 一拎上手熱辣辣, 非常厚實有份量, 急不及待一啖咬落去, 咖啡味餅底外脆內鬆軟而且加左好多一粒粒原粒榛子, 口感豐富, 配上牛油、煉奶、花生醬, 好邪惡好好食, 香濃咖啡既苦中和左煉奶既甜同牛油、花生醬既膩, 原來都幾夾嫁👍🏼🍵宇治抹茶紅豆牛奶-少甜 ($20)紅豆份量都頗多, 宇治抹茶味道唔夠濃, 被牛奶味蓋過左, 所以整體感覺有點似紅豆冰性價比非常高, 特別是格仔餅, 價錢平 夠大份 味道好, 雖然店舖位置唔算太就腳, 但絕對值得專程嚟試吓👍🏼
今日同男朋友去咗佐敦渡船街覓食, [乜嘜雞蛋仔] 可愛嘅招牌吸引左我既留意, 即刻停低睇下有乜食先🤩

🐮乜嘜牛肉燒賣7粒 ($12)
乜嘜牛肉燒賣

☕咖啡榛子格仔餅 ($25)
咖啡榛子格仔餅

🍵宇治抹茶紅豆牛奶-少甜 ($20)
宇治抹茶紅豆牛奶

外賣自取