🦕 周 - 圍 食 👁—————————難得老編同媽咪一齊wfh,於是去咗屋企附近海旁嘅餐廳食個Tea !可能平日嘅關係,周圍都唔算好多人,於是隨便入咗一間泰國餐廳,點知有驚喜地食咗一個又平又高質、性價比高到爆嘅下午茶!🈵-餐廳嘅下午茶Menu平均每個餐都只係$50仲包一杯嘢飲,另外加10至$20就仲可以多個小吃,係一個超級豐富嘅下午茶!以呢一個價錢來講嘅泰國菜嘅食物質素真係好正!😍-T4 冬陰功湯雞河粉/金邊粉 $48下次再嗌機會率:🍜🍜🍜🍜👍🏻:$48來講呢個粉同餸嘅份量真係好多,除咗有大量雞肉之外仲有菇、芽菜等等嘅料,真係超值選!依個冬陰功湯嘅味道亦都啱啱好,味精唔算好重,呢個價錢可以食到冬陰功味算係咁㗎啦!👎🏻:如果你本身好食得辣嘅話,呢個冬陰功湯就唔算好辣辣,未必滿足到你嘅口味!-T9 泰式地道豬手飯 $58 下次再嗌機會率:🍚🍚🍚🍚👍🏻:個飯大到爆炸,豬手煮得好淋好入味,肉嘅肥瘦分佈啱啱好,驚喜地好食!配埋個醬汁,唔講真係估唔到係食緊一個咁平嘅豬手飯!呢個飯我真係諗唔到缺點哈哈!-春卷(兩件)+ $6下次再嗌機會率:🥠🥠🥠👍🏻:$6有個小食真係幾抵,個春卷皮唔係平時茶樓嗰隻
🦕 周 - 圍 食 👁

下次再嗌機會率:🍚🍚🍚🍚
泰式地道豬手飯

春卷(兩件)+ $6
下次再嗌機會率:🥠🥠🥠
👍🏻:$6有個小食真係幾抵,個春卷皮唔係平時茶樓嗰隻硬皮,而係一條條麵粉絲組成嘅脆皮好鬆脆,好食!
👎🏻:不過入面個餡係有啲凍如果可以再整返熱啲就更加好啦!
春卷(兩件)

蝦餅(四件)+$18
下次再嗌機會率:🍤🍤🍤🍤🍤
👍🏻:呢個蝦餅真係冇得輸,好似新鮮炸出嚟咁,熱辣辣好香好食,入面亦都好有蝦味,下次一定會再加呢個小食!
蝦餅(四件)

每個餐仲有嘢飲送添!其中個泰式奶茶好好飲,個感覺似係茶走再加香草味,而煉奶味亦好重,鍾意飲茶走嘅你一定唔可以錯過!下午茶好抵食,選擇亦都好多,基本上傳統嘅泰國菜式都有齊!
跟餐飲品

總括來講,老編覺得呢度嘅下午茶真係又經濟又實惠,食完基本上唔使食晚飯,平日黎食仲唔使+1添!餐廳嘅枱凳亦好寬敞,坐得好舒服,而且近海旁,天氣好嘅時候仲有一陣陣自然風吹入餐廳,好寫意!真係用平民價買咗一個高級嘅下午茶體驗!

🦕 by 周 - 圍 食 👁

2008 瀏覽