餐廳: 魚治 (太古廣場)
資訊:

2022-07-13 2604 瀏覽
剛回香港不久,約咗兩個朋友食晚飯,因為我想食日本嘢,所以佢哋提議咗嚟呢度!我係第一次來,門口是有點隱敝,在角落而且門頭很低需要低下頭才能進🤔 坐下發現枱上放了個歡迎牌,細節挺貼心的。因為很久沒見所以我哋掛住傾,忘記影個餐牌,實在眼花撩亂!最後點菜呢個任務當然交給我朋友攪掂😜我們七點鐘到,點完菜之後,很快便上菜,整體食物水準不錯,絕對是可以有下一次的餐廳😋食到八點左右就會有火燒鰹魚嘅環節,好有氣氛,師傅燒完仲會請全場所有客人嘗試,感覺不錯👍 整個晚上在愉快嘅氣氛下渡過,朋友說中環店周末還有個lunch set 有all you can eat appetisers, 攪到我已經心思思想去試了😜

燒鰹魚
Sea  urchin    Salmon  roe  cheese  macaroni
滿足壽司
Miso  based  sashimi  tartare
Sashimi  platter
2022-07-11
燒鰹魚
滿足壽司
Miso  based  sashimi  tartare
  • Urchin  salmon  roe  cheese  macaroni