2023-10-03 41 瀏覽
其實我一直都好鍾意食四川麻辣菜,不過身邊fd同屋企人都麻麻,所以好少出去食。最近想過下癮就去左觀塘廣場間【川婆婆】叫外賣啦。 水煮鮮牛肉配薯粉:小辣都算幾辣下,可以由BB辣先試。鮮牛肉分量好多,都算幾嫩滑,有千張豆皮、蔬菜、芽菜、海帶等等,自己另外加左薯粉(可以加飯或者米粉)。麻辣鮮香、非常開胃。 麻辣豆腐串:呢個反而就小辣好多,屋企人都食到。兩大串長長既豆腐(豆卜)串,索曬D辣汁超級正。 小食鹽酥鷄:分量都算多,不過覺得好似炸粉多過肉,唔係特別推薦 涼拌土豆絲:本身涼拌汁有少少酸、而且唔係好辣,不過有加芽菜,我自己prefer全土豆絲多D,但味道不錯。 凍豆漿:解辣一流。
外賣自取