2023-09-17 20 瀏覽
🐱台式一人火鍋專門店🇹🇼😍呢間算抵食,一百蚊左右就食到一個足料一人鍋😌火鍋之外,仲有其他台式小食,例如臭豆腐、台灣腸、鹽酥雞等😁飲品選擇都唔少,有純茶、奶蓋茶、水果茗茶🍑🍋招牌臭臭鍋:$98🌕🌕🌕🌕/5可以配白飯或粉絲😛我揀左粉絲,可以索哂啲湯汁☺️亦可選擇辣度,我就揀咗小辣🌶️下次要揀中辣先得🤣聞落有少少臭豆腐味,唔濃臭味🤣配料都好多款,有:牛肉片、臭豆腐、萵筍、豬大腸、娃娃菜、台灣貢丸、薯粉、薯仔等等☝🏻加埋粉絲😀本身個湯已經好惹味,唔會太肥膩同鹹😌唔洗額外點任何醬汁😁最喜歡個滷水豬大腸同臭豆腐😆好有台灣風味😙麻辣臭豆腐:$44🌕🌕🌕🌖/5呢款個麻辣醬汁比較似四川果款🌶️成舊豆腐都好入味,建議鍾意重口味既朋友點呢個😍鹽酥金針菇與冬菇: $40🌕🌕🌕🌕/5呢個必點😍鹽酥味好有正宗台灣味!油炸食物最怕佢有油益味同成碟都係油🥹呢個完全唔會☺️炸到好香脆🤓冬菇食落好juicy😛芝士茶王8號:$36🌕🌕🌕🌕/5估唔到飲品會有驚喜😍芝奶蓋係輕盈,唔會過甜🧀配埋個無糖茶王係一啲都唔heavy☺️備注:有加一💰
🐱

招牌臭臭鍋:$98