餐廳: 張三
資訊:

2018-06-24 820 瀏覽
西營盤向來是小妹一向喜歡覓食的地頭之一,咁岩今日探完新搬屋既朋友就去附近睇下有咩好食。沿住第三街一直行,被張三既門口吸引住,本來以為係食中菜,一睇個menu先發現係原來係西餐,而且價錢相當實惠就咁樣,我就入左去一探究竟。好少餐廳會係週末都提供set dinner,而且仲要係$200有找,包湯主菜甜品飲品重點係,食物質素係相當高,絕對唔係平時茶餐廳貨仔。我點左個店員姐姐誠意推介既是日濃湯- 南瓜湯,外觀上比我地平見到橙色南瓜湯淺色,但味道好好好南瓜。主菜就叫左水波蛋辣肉醬意粉,見OpenRice上好多人推薦,果然係有原因,好出色。意粉煮好乾身,肉醬絕對唔係水狀,而係粒粒分明的肉碎,加上水波蛋同有少少辣既肉醬,真係好perfect。最後以一份blueberry cheesecake劃上句號,好滿足,好有水準。
就咁樣,我就入左去一探究竟。

重點係,食物質素係相當高,絕對唔係平時茶餐廳貨仔。

好南瓜。
南瓜湯