2021-02-05 4237 瀏覽
好中意食泰國菜🇹🇭🤤裝修好地道既感覺 而且成間餐廳既員工都係泰國人 好正宗咁🤩平日lunch坐滿晒人 食麵/飯會跟飲品🥤飲品好高質💕下面再講~我覺得同samsen真係有得fight呀🤩🍜泰北咖喱湯麵 $78湯底好重口味 辣辣地 對我黎講岩岩好🔥椰子味出💫配幼扁蛋麵 口感爽口偏粉感 但因為湯底真係好濃稠 配蛋麵一定最夾😚佢有成隻雞髀🍗😍好嫩滑 用筷子🥢一夾就拆晒d肉出黎 好入味😋🍲泰式船河 $78呢個相對冇咁濃味 但都偏鹹 配河粉好掛湯 而且比平時食既更煙韌彈牙🤤豬肉片厚身而且好淋 豬肉丸都彈牙 但豬肉香味唔重~🙈🦀蟹肉奄列🍳 $88Wow一上枱就好香蛋味 熱辣辣😍有好多蟹肉 但分布得唔平均 但大部份既位都係啖啖蟹肉☺️食落蟹味反而唔重 係蛋香味>蟹味 蛋煎得好香脆 唔太油 點辣醬好正😋🍰椰子班蘭蛋糕🥥 $68呢個蛋糕唔係menu架 要問員工先有😳真係好好食!! @majorinfood 冇介紹錯💕😭班蘭味好重 中間係凍凍地既椰子醬 蛋糕鬆軟濕潤 上面仲有片片椰子😍我會想一個人啪晒一件🤪🥭芒果糯米飯 $40糯米飯仲出緊煙😳好香椰子味 口感煙韌岩岩好😋芒果都夠甜 係expect既味道

🍜泰北咖喱湯麵 $78

椰子班蘭蛋糕

🍰椰子班蘭蛋糕🥥 $68
芒果糯米飯
🥭芒果糯米飯 $40
糯米飯仲出緊煙😳好香椰子味 口感煙韌岩岩好😋芒果都夠甜 係expect既味道 反正芒果糯米飯我一定會中意👻

🥤跟麵有2杯飲品 叫左熱既龍眼果汁同泰茶😍龍眼味我本身就好中意 天然香甜味 暖笠笠好舒服😌平時覺得泰茶好甜🤭呢度完全唔會過甜 而且夠厚身 香料味岩岩好 總之好好飲😭
泰式船河
蟹肉奄列