2021-11-04
#Boring?!今次講嘅係位於葵芳新都會廣場嘅西餐廳💕Boring?!✨✨平時見佢門口已經好多人 所以今次特登過嚟葵芳去試吓佢😽😽餐廳嘅裝修好舒服 而且燈光光猛 會比到人一種好清新嘅感覺🤍店員服務態度都好好 入到嚟會俾清水 小編大概等咗10分鐘就會有嘢食🤤🤤 店舖期間都不斷播放唔同嘅音樂 令到成個用餐都好relax😋😋依家知道佢喺黃埔開咗分店 咁下次去九龍就可以有多一個選擇去食好嘢啦✨✨白酒煮青口 $45💰(8.5/10)送到上枱好香🤤🤤份量十足 足足有五隻 仲要每隻都好大隻😻😻青口好新鮮 好肥美 唔會好韌😋😋 而個醬汁方面都好惹味 由白酒煮岀嚟嘅醬好香甜🤩🤩而且幾Creamy✨✨每一隻佈滿白酒白汁 令到每一隻都好香甜🥰🥰再加埋煮腍佐嘅洋蔥🧅索晒啲白酒白汁 絕對係一個好岀色嘅小食 完美‼️‼️匈牙利鵝肝意大利飯 $138💰 (8/10)小編見到之後嚇親🙈🙈鵝肝好大好厚身 而且煎到非常嫩滑 切開佢放入口 有種入口即溶嘅感覺🤤🤤仲要唔油膩 一啖意大利飯一啖鵝肝好滿足 😋😋 而意大利飯好Creamy 而且粒粒分明配埋好滑嘅白汁 軟硬適中 有咬口 ‼️令到成個飯口感大升😻😻但係一啲都唔膩✨✨好快可
#Boring?!
白酒煮青口 $45💰(8.5/10)
匈牙利鵝肝意大利飯 $138💰 (8/10)
小編見到之後嚇親🙈🙈鵝肝好大好厚身 而且煎到非常嫩滑 切開佢放入口 有種入口即溶嘅感覺🤤🤤仲要唔油膩 一啖意大利飯一啖鵝肝好滿足 😋😋 而意大利飯好Creamy 而且粒粒分明配埋好滑嘅白汁 軟硬適中 有咬口 ‼️令到成個飯口感大升😻😻但係一啲都唔膩✨✨好快可以清晒成碟 好過癮🤩🤩
香草牛油汁伴本菇燒春雞 $128💰 (7.5/10)
燒春雞好香😚😚燒得好靚 係金黃色嘅💛餐廳好貼心咁幫小編切開佐兩份 令到小編容易啲切開啲肉嚟食🤤🤤 燒雞外脆內軟 但略嫌肉質有少少鞋 可能燒嘅時間短少少 會好少少🤏🏻🙈🙈再加上配埋香草牛油汁 成個感覺Upgrade佐😋😋配菜有一粒粒嘅香脆薯角粒🥔炸到金黃色🔥完全做到外脆內軟🥰🥰同埋啲菇都好軟熟 好有咬口 配埋個香草牛油汁🧈好夾好香 原本以為可能會好油膩 點知一啲都唔會 反而食得好惹味😽😽😽
青檸梳打 $48💰 (7.5/10)
梳打超有氣泡🤤青檸就真係好酸🤩🤩飲落口好開胃 飲完會有後勁 成個人酸醒佐😚😚
荔枝蘆薈沙冰 $48💰 (7.5/10)
成個沙冰好冰涼 好香荔枝味😋😋而且面頭會有一粒荔枝 荔枝好甜🥰🥰而沙冰好綿密✨
睇到呢度嘅Babe🤍 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️
係喎✨✨提提大家早啲去攞位啦 Dinner時段都幾多人要排隊架🙈🙈但係而家只要係Openrice訂座晚市就可以有9折 方便快捷仲唔使排隊等咁耐添‼️
推薦指數🌟 8 / 10 🌟
📍#巨B覓食葵芳 #巨B覓食葵興 #巨B覓食黃埔
Boring?! (新都會廣場) (葵芳)
⚜️葵芳興芳路223號新都會廣場2樓270-271號舖
⏱星期一至日 1200-2200
#Boring?!
白酒煮青口 $45💰(8.5/10)
匈牙利鵝肝意大利飯 $138💰 (8/10)
香草牛油汁伴本菇燒春雞 $128💰 (7.5/10)
睇到呢度嘅Babe🤍 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️
推薦指數🌟 8 / 10 🌟
📍#巨B覓食葵芳 #巨B覓食葵興 #巨B覓食黃埔
Boring?! (新都會廣場) (葵芳)
⚜️葵芳興芳路223號新都會廣場2樓270-271號舖
⏱星期一至日 1200-2200