2019-07-09
突然好想食自助餐,但又唔想食咁貴,於是就睇下有冇平價宵夜buffet 食,係open rice search 宵夜自助餐,搵到依間雅苑庭排第二位,而第一位的主題是夏威夷自助餐,但我對夏威夷的食物沒太大興趣,而看到依間價錢比第一位的平,看到食物相片又覺得比較多元化就決定食依間!價錢268+1服務費環境都好靚,暗暗的燈光好有feel,同唔會太過逼!.重點食物方面,種類唔算話太多,但係都有齊:刺身、海鮮、甜品、熟食。刺身就只得3種:三文魚、鮑魚片、𩶘魚,雖小但係都好新鮮,除此之外,亦都會有廚師親自切燒腩肉,如果食唔飽有2個area可以選擇食粥同埋食麵,材料都係自己選擇。.飲品就只有2個選擇:柑桔、橙汁.普通熟食有,椒鹽炒蟹、菜肉包、燒賣、春卷、海南雞飯等。.湯:豬骨湯、羅宋湯.仲有唔係間間都有既串燒,左邊既煙肉加腸仔、中間既牛舌、右邊既雞串都值得一值,全部都好惹味!海鮮方面就冇回本之選生蠔食,但係青口同蟹都好新鮮,宵夜時間一開始,就好多人會排隊主攻海鮮先,但係不用擔心會好快被搶光,職員看到沒有就馬上再增加。甜品方面,有朱古力噴泉、專人整班cake(班蘭味、朱古力味、原味)、Häagen-Da
價錢268+1服務費
環境都好靚,暗暗的燈光好有feel,同唔會太過逼!
飲品就只有2個選擇:柑桔、橙汁
普通熟食有,椒鹽炒蟹、菜肉包、燒賣、春卷、海南雞飯等。
湯:豬骨湯、羅宋湯
甜品方面,有朱古力噴泉、專人整班cake(班蘭味、朱古力味、原味)、Häagen-Dazs、糕點!全部都值得留肚食喔
好味指數:8/10
回頭率:8/10