2023-08-11
早兩星期見到呢度有間新嘅西餐廳,望完menu見都啱一家大細食,琴日即刻全家總動員嚟試下可能樓底都高,所以餐廳間隔望落舒服,光線柔和,冇壓迫感。1. 香辣白酒蜆肉意粉屋企人叫咗呢個蜆肉意粉,辣度適中,蒜蓉好入味。爸爸(退休廚師)表示呢度嘅意粉係爽口彈牙,唔係預先整好嗰種,佢好滿意。2. 帶子墨汁意大利麵帶子好大粒,好飽滿,呢碟應該係家人最盛讚嘅意粉,小朋友都搶着食🤣🤣3.自選全日早餐好似冇見過餐廳有得自選全日早餐,呢個構思好新穎同埋好啱我,因本人唔係咩都啱食😂🤣我揀咗凱撒沙律配鮮奶滑蛋,再加意大利軟包(唔記得影😂)烤大啡菇+香煎蘆筍+烤蕃茄+香煎牛扒,店主送了牛油果好開心😍😍😍4.烤茄西西里海蝦意粉我小朋友最愛蕃茄意粉,所以叫咗呢個俾佢。小朋友唔需要任何comment,睇佢嘅進食速度就知道呢碟意粉好啱佢食😇🤣🤣秒清咗碟意粉!!(⚠️重點想讚嘅係呢間餐廳有提供小朋友餐具,本來我帶咗都收返埋先,唔使洗🤪)(小朋友食到咁我先記得影個餐具🤣唔好介意)5.香草烤雞(半隻)成餐飯最高評語應該係呢一隻雞!開頭上枱都覺得平平無奇,點知切開入邊啲雞好嫩滑!😱😱同埋醃得好好食!!🤯屋企人都讚不絕口,小朋友本身
可能樓底都高,所以餐廳間隔望落舒服,光線柔和,冇壓迫感。
1. 香辣白酒蜆肉意粉
香辣白酒蜆肉意粉
2. 帶子墨汁意大利麵
帶子墨汁意大利麵
3.自選全日早餐
自選全日早餐
4.烤茄西西里海蝦意粉
烤茄西西里海蝦意粉
(小朋友食到咁我先記得影個餐具🤣唔好介意)
5.香草烤雞(半隻)
成餐飯最高評語應該係呢一隻雞!開頭上枱都覺得平平無奇,點知切開入邊啲雞好嫩滑!😱😱同埋醃得好好食!!🤯屋企人都讚不絕口,小朋友本身話飽都再食咗個雞髀。
唯獨是呢隻雞食落唔辣(小朋友唔食得辣都食到),但係見到餐牌有個辣椒,就覺得有點疑惑👀
香草燒雞(半隻)
飲品種類唔算好多選擇,但係都正常唔伏~
個蔓越莓梳打好靚💘
室內環境幾舒服,燈光柔和雅致
總括嚟講呢間餐廳都算性價比高,對比起附近嘅西餐廳價錢相宜,食物質素對得住個價錢,而且上餐速度快(這點很緊要!)
落地玻璃好舒服,相信日頭嚟打卡應該幾靚~