2018-07-01
近來朋友講起‘日.悦極上日式放題’在旺角開咗新分店,之前都去過幾次尖沙咀店,覺得質素幾好和比較抵食,所以今次過嚟旺角試吓。去到門口見到價錢比尖沙咀店平幾十蚊一位,仲擔心緊食物質素會否差呢!入座後急不及待先點了一些刺身和壽司,他們還送了一條新鮮立魚刺身給我們,口感鮮甜,而這裏的刺身壽司即叫即做,刺身十分新鮮,本人比較欣賞這裡的劍魚腩刺身,魚油十足,第二是海膽軍艦,海膽鮮甜美味,第三是三文魚籽花之戀,三文魚籽大大粒,分量十足.至於熟食方面,尤其是湯烏冬,湯底非常濃郁,麵條更使用讚岐烏冬,口感彈牙。最後當然唔少得甜品環節,除左有自助區既甜品同生果之外,仲有Movenpick和Haagen-Dazs雪糕(每位一份),而牛奶公司雪糕任食,本人喜歡Movenpick的雲呢拿味,味道口感軟滑而不太甜,其他甜品也做得不錯,期待下次再約其他朋友一起來食。